Οικολογικός Καθαρισμός Στρωμάτων

 

Ο βιολογικός καθαρισμός των στρωμάτων μας είναι μια απαραίτητη διαδικασία ώστε να εξασφαλίσουμε ένα υγιεινό και πεντακάθαρο στρώμα όπου ξοδεύουμε το 1/3 της ζωής μας.

Τα ακάρεα είναι αόρατοι μικροοργανισμοί, που ζουν μέσα στα στρώματα, τα χαλιά, τις μοκέτες κλπ. Tο 90- 100% του πληθυσμού των ακάρεων τα οποία ζουν στα στρώματα μας και το 70-95% των ακάρεων που ζουν στα χαλιά και τις μοκέτες, ανεξαρτήτως γεωγραφικής κατανομής.

Ο αριθμός των ακάρεων σε ένα στρώμα 5 ετών μπορεί να είναι από 5.000 έως 15.000 ακάρεα ανά τετραγωνικό εκατοστό στρώματος. Τρέφονται με τα απονεκρωμένα κύτταρα της επιδερμίδας που πέφτουν καθημερινά από το σώμα μας και θέλουν θερμό και υγρό περιβάλλον για να αναπτυχθούν επειδή το σώμα τους κατά 75-80% αποτελείται από νερό.

Οι εκκρίσεις της βλαβερής πρωτεΐνης που βρίσκεται στα περιττώματά τους, μαζί με τα αποσυνθεμένα μέρη τους, είναι το βασικό αίτιο αλλεργίας στην οικιακή σκόνη που όταν εισπνέονται προκαλούν αλλεργική ρινίτιδα, βρογχικό άσθμα, αναπνευστικά προβλήματα κλπ. Για την αντιμετώπιση τους, χρειάζεται να γίνεται πολύ καλός καθαρισμός σε τακτά χρονικά διαστήματα